Det er ikke lett å dokumentere emigrantenes skjebner. Bølgen av massemigrasjoner fant sted for et århundre siden, og de aller fleste emigrantene var enkle folk, som i liten grad etterlot seg fotografier eller andre materielle spor.
Noe informasjon om emigrantene har blitt bevart i statlige arkiver, hovedsakelig dokumentasjon knyttet til utstedelse av pass eller salg av eiendom. Takket være blant annet offisielle skjøter er det mulig å finne spesifikke personers adresse, men ofte viser det seg at disse hjemmene ikke lenger finnes.
Utbredelsen av internett har bidratt til å øke interessen for slektsforskning. Stadig flere mennesker leter etter informasjon om sine forfedres liv og skjebne. Slektsforskningswebsider, som My Heritage, Family Search, JewishGen, Jewish Records Indexing og Jewish Genealogy Portal, er særlig nyttige.
Over hele verden finnes museer som fokuserer på emigrasjon. Det største av dem er Immigration Museum på Ellis Island, New York – et tidligere mottakssenter for immigranter fra Europa. Omtrent 12 million immigranter kom gjennom Ellis Island mellom 1892 og 1954. Detaljerte registre over immigranter er blant nøkkelressursene til Ellis Island Immigration Museum.
Museer som tar for seg disse emigrasjonsbølgene finnes også i blant annet Antwerpen (Red Star Line Museum), Gdynia (Muzeum Emigracji), Melbourne (Immigration Museum) og São Paulo (Museu da Imigração do Estado de São Paulo). Disse museene lager utstillinger og samler kildemateriale, arkivfoto og opptak, i tillegg til muntlige fortalte historier.
Informasjon om jødiske emigranter er dessuten tilgjengelig ved en rekke andre museer (f.eks. POLIN Museum of the History of Polish Jews i Warszawa og Jødisk Museum i Oslo) samt på akademiske forskningssentre, som E. Ringelblum Jewish Historical Institute i Warszawa. Organisasjoner og firmaer som spesialiserer seg på slektsforskning kan også være til hjelp.